Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейсал Ал Адуан: Забелязва се осезателен ръст на броя кувейтски туристи към България

Снимка: Посолство на Кувейт в България

Отношенията между България и Кувейт вървят към разширяване на сътрудничеството във всички области, като винаги се стремим това сътрудничество да е в интерес и на двете приятелски държави. Със сигурност икономическите отношения ни непрекъснато се развиват и пред тях има големи перспективи. Възможностите на икономиките на двете страни са големи и разнородни и ние винаги се стремим да постигнем все по-широко икономическо сътрудничество между двете страни, както икономическо, така и в областта на търговията, инвестициите и туризма.

Това каза в интервю за "Хоризонт" посланникът на Държавата Кувейт у нас Фейсал Ал Адуани. Той допълни, че Кувейт приветства българските фирми:

Наскоро публикувахме обява в българската преса, в която отправихме покана към български фирми за участие в търг в Кувейт, като по този начин им дадохме възможност да стъпят на кувейтския пазар и специално в областта на изграждането на инфраструктурата. Освен това се забелязва и осезателен ръст на броя на кувейтските туристи и на кувейтските инвеститори в България.

Кувейт се надява на бързо решение на сирийската криза и на стабилизирането на политическите процеси в Близкия изток. Египет има нужда от време, за да се стабилизира, уточни дипломатът. През такъв преходен период са преминали и редица страни от Източна Европа, допълни той. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени