Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи дават седмица толеранс на служебния кабинет

Снимка: БГНЕС

Новото служебно правителство беше създадено, за да се запази статуквото, каза в предаването "12+3" журналистът от списание "Тема" Димитър Събев и посочи в подкрепа на мнението си назначаването за министър на финансите на Калин Христов от БНБ.

Хората очакват промяна /в доходите си - б.ред./, но това няма как да се случи в рамките на едно служебно правителство. Би било подозрително, ако то се занимава с повишаване на доходите, с промени в енергетиката. То трябва да се занимава с изборите, да успокои положението и да се грижи за заложената събираемост на приходите. Няма нищо плашещо, че резервът е паднал, така журналистът коментира размерът на фискалния резерв.

Това е поредното дясно правителство, което ще донесе някакво спокойствие, но наболелите проблеми - като това, че икономиката на България продължава да потъва, няма да бъдат решени. За мен това е затишие пред буря, каза Събев.

Дончо Дудев, едно от лицата на протестите, заяви, че няма промяна в решението им и те няма да участват на предстоящите избори. Но в края на седмицата ще излезем с това каква е нашата позиция.

За служебния кабинет Дудев обясни, че дават на правителството седмица, за да покаже, че има желанието да направи нещо в полза на обществото и да се съобрази с техните искания. Знаем, че имат ограничени правомощия, но ние искаме да има пълна прозрачност. Искаме да видим реални действия и тогава да коментираме.

Не знам дали това, което каза г-н Станишев, е истина, но нямаме притеснения, ако сме следени, така Дудев отговори на въпроса за казаното от лидера на БСП, че полицията следяла протестиращите.

Чуйте мненията в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени