Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Баджаков: Справедливостта е най-добрият лакмус за управлението

Снимка: БГНЕС

Доц. Момчил Баджаков, преподавател по политически теории в НБУ, Борислав Сандов, съпредседател на партия "Зелените" и арх. Калина Павлова, представител на протестиращите във Варна.

Доц. Баджаков смята, че не се чува гласът на мълчаливото мнозинство. Този глас може да бъде фалшифициран. Това е вече трета поред революционна криза. Ако бяхме като чехите, щяхме още след първата да накараме държавата да служи на гражданите. Имам идея за мото и то е на основата на лозунга на протестите през 1968-а година: Бъдете реалисти, искайте невъзможното. Моето е Бъдете невъзможни, искайте реалното.

Единственият лакмус за добро управление в настоящата ситуация е възстановяването на чувството за справедливост сред българските граждани, каза доц. Баджаков.

Борислав Сандов: Наистина, справедливостта е искането на българските граждани към всички власти, но и голямата липсваща в нашата политика. Не може да има свръхочаквания към служебното правителство, нито да се очаква генерална промяна.

Арх. Калина Павлова:  Варна извика "Долу ТИМ". Идната седмица ще поискаме среща със служебния премиер и ще направим стъпки за прекратяване на монопола на тази групировка. Четиресет дни преди изборния ден трябва да се определи тарифата за заплащането на медийното време в държавните национални телевизии. Досегашните цени могат да си ги позволят или партии, или кандидати, подкрепени от олигархични кръгове. Нашите искания са за 0,00 лв. или за 1,00 лв, както е по-удобно.

Целите интервюта чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени