Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цено Ценов отново начело на европейската борба

Снимка: bgnes

Цено Ценов бе преизбран единодушно за президент на Европейския комитет по борба. За българинът това е пети мандат. На конгреса в Тбилиси (Грузия) Ценов влезе в Изпълкома още на първи тур, като събра най-много гласове - 27 от 35. Мястото си в управленския орган запазиха още генералният секретар на Руската федерация Георги Брюсов и Теодорос Хамакос (Гърция), член на бюрото на Международната федерация по борба.

Като нови членове място в организацията намериха Дитман Карл-Мартин - генерален секретар на Германската федерация, Кристиян Потораш - дългогодишен председател на Румънската федерация и Юка Раухала - вицепрезидент на Националния олимпийски комитет на Финландия. Ценов бе единственото предложение за кандидат за президент и бе избран с пълно мнозинство. Българинът е и член на бюрото на ФИЛА.

Мястото си в управата не успя да запази Давид Мартинети, син на досегашния шеф на световната централа Рафаел Мартинети. А сърбинът Ненад Лалович си направи самоотвод, защото временно оглавява президентския пост на ФИЛА.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна