Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи: Богати политически субекти ни разделят

Снимка: Евелина Стоянова

Политически субекти с много пари се опитват да разединят протестиращите в България.Това обявиха част от протестиращите ,които се представят като автентичните лица на бунта срещу монополите.

Преди днешната студентска среща в зала "Арена Армеец", студенти изразиха тезата, че ГЕРБ създава изкуствено опозиция:

Много жалко е да се види всичко това защото се използва името на една българска спортна легенда. Няма как да не си създадем въпроса как внезапно група студенти, които се събудиха изведнъж, които не сме ги виждали нито на Орлов мост, нито на което и да е от протестните шествия, изведнъж се събудиха и решиха да организират нещо като учредително събрание, на което лидер да бъде Христо Стоичков.

Това е второто събитие, организирано от бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който щял да спонсорира това събитие.

Според студентите Кирил Пунгалов и Димитър Тодоров няма доказателства за тези твърдения, но такива слухове се носят.

Дори сред хората, нарекли себе си автентичните лица на бунта, оказва се няма съгласие за начина, по който ще отстояват исканията си. Людмила Манова от Благоевград посочи:

Ние не сме съгласни и мисля, че нямаме право да влизаме в листи и да използваме партии и организации, за да влизаме в Парламента.

Според Андон Димитров от граждански форум "Промяна" протестиращите чакат предложение от всяка партия с изключение на Атака, но при условие, че подкрепи исканията на протеста.

Ние ще работим единствено с партия, която припознае тези искания. Не, не си търсим партия-мандатоносител. Ако партията ни търси нас, моля да заповяда.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна