Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Славчев: БСП трябва да задава дневния ред, а не да върви след него

Снимка: БГНЕС
Правото и отговорността на председателя на партията ни Сергей Станишев е да прецени по каква формула е приемливо да се яви БСП на тези избори и кое е приемливо и за хората, които традиционно подкрепят левицата. Това каза депутатът от БСП в три поредни народни събрания Захари Георгиев в предаването "12+3".

Според Георгиев формулата като професионални фигури и конкретните имена на водачите и гражданските квоти ще станат ясни днес.

Налагането на новите лица в БСП трябваше да започне още през май месец 2012-а година, когато беше редовният конгрес на БСП. От там трябваше да тръгне самото обновление и промяната в партията. Що се касае до парламентарната група и до бъдещите лица в листите и в парламента смятам, че моделирането на бъдещата парламентарна група на КБ трябваше да започне през 2009-а година, когато се формира 41-вото Народно събрание, коментира Симеон Славчев, член на младежката организация на БСП.

Според Славчев БСП трябва да се промени, ако иска да следва очакванията на хората. БСП трябва да задава дневния ред, а не да върви след него, добави той.

Интервютата чуйте в звуковите файлове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени