Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралица Милева и Ярослав Вовк с титли в многобоя от държавния турнир Купа “Република България”

Снимка: БГНЕС

Ралица Милева и Ярослав Вовк спечелиха титлите в многобоя от Държавния турнир по спортна гимнастика Купа “Република България”, който се проведе в Пловдив. Участничката на Олимпиадата в Лондон стана номер 1 освен в многобоя и във финалите на прескок и смесена успоредка. На греда златото е за Яница Добрева (втора в многобоя), а на земя победи Валентина Рашкова (трета в многобоя).

Ярослав Вовк освен че събра най-много точки в многобоя, се изкачи на най-високото стъпало и във финалите на халки, успоредка и висилка. Вторият от многобоя Драгомир Пеев надви конкуренцията на земя, кон и прекок.

В състезанието не участваха Велислав Вълчев, Александър Батинков и Мартин Ангелов, които по това време бяха на турнир във Франция.

При кадетките в многобоя медалите са за Радостина Тодорова, Габриела Петрова и Миглена Милева. При девойките старша възраст първите три са Грета Банишка, Илияна Гевезова и Никол Дунева.

Велико Тушев, Добромир Стойнев и Божидар Тодоров се представиха най-добре при младежите, а при юношите медали извоюваха Владимир Тушев, Димитър Бърдарски и Светослав Ангелов.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна