Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Панчугов: "Синьо единство" няма да участва на изборите

Снимка: nadejdaneynsky.bg

Партия "Синьо единство" ще обжалва отказа Централната избирателна комисия да заличи регистрацията на политическата сила за участие в парламентарните избори. Това коментира председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов. По думите му регистрацията е оттеглена в законовия срок:

Аргументът, с който липсва процедура за подобно действие, е откровено безумен. Не представлява сериозен проблем за нас. Ние имаме решение, че няма да се явим на изборите, но все пак дотолкова, доколкото ще бъде завъртян в лотарията и ще бъде изтеглен номер, с което партията реално ще трябва да се отпечата на бюлетината. За мен е неприемливо. Отново след четири години правене на Изборен кодекс на неговия финал има такъв сериозен пропуск. За мен е недопустимо.

Христо Панчугов коментира, че ако след обжалването на решението на ЦИК бъде върнат внесеният депозит за участие в изборите, той ще бъде предоставен на Фонда за лечение за деца. Разговори за влизане в коалиция с ДСБ не се водят, увери Панчугов:

Има решение на Националния съвет на партия "Синьо единство" и ние няма да участваме на тези избори. Каквито и разговори да продължават, те не се водят между нашата политическа партия и ДСБ.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна