Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салонът на изкуствата започна в НДК

Снимка: Борис Димитров

Традиционният Салон на изкуствата стартира в Националния дворец на културата, като различните интересни прояви в него ще продължат до края на юни.

Тази година програмата съдържа изпълнения както на български, така и на чуждестранни артисти. Сред по интересните от родната сцена са Орлин Павлов, Хилда Казасян, Васил Петров, Ангел Заберски, арт формация ОМ, проект Трио "Джаста праста", Хайгашот Агасян, Жени Захариева, Камен Донев и много други.

Жанровете също са много разнообразни и включват концертни изпълнения в стил поп-рок-джаз и фолклор, както и балет, театър, изобразително и приложно изкуство и кино.

Специален акцент е детският салон, който ще се проведе в края на април и ще включва безплатни ателиета в различни категории като архитектура, стенопис, маски, карта на света, бижута, хвърчила, мода и фотография, традиционни обичаи, кухня, играчки.

Куклен театър за най-малките и виртуозните изпълнения на детето чудо от Австрия Пол Кропфич също са част от детската програма. Сред изненадите за малките е и мюзикъл, спектакли на различни вокални и танцови състави.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна