Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Няколко румънски вестника публикуват новината, че водеща световна компания за безалкохолни напитки ще премести в България цялото си административно бюро за Европа. Румънските вестници отбелязват и че "АрселорМитал" заплашва да напусне северната ни съседка. Адевърул припомня, че миналата година чуждестранните инвестиции, привлечени от Румъния, са намели за четвърта поредна година.

Российская газета съобщава за стачката в Лувъра. Служителите на музея били отчаяни от джебчийски групи от България, Румъния и други балкански страни и затова стачкували. Непълнолетните крадци са изключително агресивни, а ако бъдат задържани, полицията скоро ги пуска, уточнява руският вестник.

За очакван нов трилър около кредитното споразумение на Кипър пишат кипърските гръцки вестници. Днес в Дъблин заседават финансовите министри от еврозоната, като една от основните теми ще бъде международната финансова помощ за Никозия. Финално споразумение по въпроса ще има в края на месеца, отбелязва вестник Политис.

За опасно покачване на безработицата в Гърция пишат гръцките печатни издания. През януари е отчетен пореден рекорд от 27,2 на сто. Вестник Катимерини изчислява, че всеки ден без работа остават по 3 500 души.

Френският Фигаро пише: "американския държавен секретар Джон Кери се хвърля във врящия корейски котел". Става дума за днешното посещение на Кери в Южна Корея и опасенията на Сеул, че визитата може да даде на Северна Корея повод за провокация.

 

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна