Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски” победи „Литекс” с 2:1

Снимка: sportal

„Левски” победи с 2:1 „Литекс” пред 5000 зрители в дербито на 23-ия кръг от “А” група на Градския стадион в Ловеч. Точни за “сините” бяха Гари Родригес в 30-ата минута и Христо Йовов в 61-ата минута, а Илия Миланов намали в 80-ата минута. Жоао Силва пък пропусна дузпа в 5-ата минута на даденото 6-минутно продължение на втората част, като Илко Пиргов парира неговия силен удар. Преди това Пламен Илиев на няколко пъти спаси синята врата, като столичани стигнаха до много важен успех преди дербито с ЦСКА и мечтата им за титла е жива.

„Левски” има вече 52 точки след 16-ата си победа, а „Литекс” остана с 43 след втората си поредна загуба в първенството, която е трета от четири мача със "сините" този сезон.

Наставникът на Литекс” Христо Стоичков предприе жестока атака срещу „Левски” и българското съдийство.

Не мога да не бъда доволен от играта. Момчетата играха добър футбол. Показаха на всеки как се играе футбол. Ако мислят да играят както със Сараево и както купуват мачовете… Това е подигравка с футбола. Да видим съдиите дали ще спят спокойно. Направете сметка колко съдии изгоряха след техни мачове. След всеки мач на Левски гонят по един съдия. Има нещо гнило. Ако искат да им дават купата и да спираме първенството. Ако са решили да им дават купата за 100-годишнината... Натам отиват нещата. Много е гнило. За Локомотив не дават чиста дузпа, преди това също, днес - пак. Всичко се решава на "Кърниградска". Мен не ме е срам, от какво да ме е срам. Отиват да играят със Сараево и виждате какво става. Другите с Мура.

Наставникът на „Левски” Николай Митов обяви след победата на неговия отбор с 2:1 над „Литекс”, че с основна заслуга за успеха е 12-ият играч на тима - публиката.

Аз ви казах, че идваме за победа. Така и беше. Благодаря на момчетата за раздаването, агресията и всичко останало. Не коментирам съдията. Важното за мен е, че играхме с човек повече – нашата уникална публика. Гледаме напред. Не ме интересува вече този мач. Той е завършил. Държавни политики и други такива неща не коментирам. На другите отбори трябва да им е ясно, че няма как да опазят този споменат от мен 12-и играч. Това ще е и основното ни оръжие до края на сезона.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени