Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регистрираме стабилен ръст на руските туристи у нас

Снимка: В. Михайлов

Българското направление продължава да бъде едно от най-предпочитаните сред руските туристи със стабилен ръст от 20-30 на сто годишно, каза за БНР ръководителят на консулската ни служба в Москва Ангел Георгиев

„Към настоящия момент, отчитаме ръст от 20 на сто на вече издадените визи и, като прибавим и около 20 % при пътуващите руски граждани с действащи Шенгенски визи, може да кажем, че към момента имаме 40 % ръст на пътуващите за България руски граждани, Предполагам, че към края на сезона процентът ще се установи на 25-30 на сто”, смята Ангел Георгиев.

Според него, напоследък на руския пазар се наблюдава ясна положителна тенденция, като за последните четири години броят на посещаващите България  руски граждани се е утроил. По думите му, това се дължи на  известното пренасочване на туристическия поток от други държави, както и на все по-доброто ниво на българските хотели и обслужване, увеличените бизнес пътувания и нарастващият брой  руски собственици на недвижими имоти у нас. По данни на консулството,  България може да се похвали и с успешен зимен сезон на руския туристически пазар с ръст от около 25% в сравнение с 2012 година.

По публикацията работи: Васко Михайлов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна