Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Докато Великобритания се готви да отвори трудовия си пазар за българи и румънци от догодина, властите признаха, че са пропуснали да отчетат близо половин милион източноевропейци, дошли на Острова след разширението на Евросъюза, пише Дейли Мейл. Мащабът на проблема бе разкрит едва при преброяването, извършено през 2011-а година, посочва вестникът.

Вестник Дейли Мирър отпечатва репортаж за посещение на лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж в България. Право от летището Фараж е отишъл във "Факултето", определен в репортажа като "циганско гето, където хиляди българи живеят в мизерия и без работа". Местен жител споделил пред известния противник на имигрантите, че рови за храна в кофите за боклук, но обича родината си и не харесва британския климат, защото "много вали". Фараж очевидно е бил впечатлен от тези хора, чиято национална гордост изглеждала също толкова силна, колкото неговата, но добавил, че те може би не са чували за британските социални помощи, пише Мирър.

Редакторът Добрин Йотов преведе и обобщи информацията от електронните издания на http://www.dailymail.co.uk и http://www.mirror.co.uk.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна