Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов запис на Бойко Борисов е получен в "Болканлийкс", прокуратурата е сигнализирана

Снимка: Архив

Нов запис на Бойко Борисов е получен в "Болканлийкс", съобщи сайтът "Биволъ". 

Асен Йорданов, журналист от сайта разказа, че записът е бил получен днес около обяд, към него е имало и обяснителен текст.

Записът, който ние получихме, е един малък фрагмент от цял запис с продължителност около 25 минути. За него се твърди, че е направен със СРС. Той е направен през 2011, след провеждането на президентските и местните избори. Този запис е бил унищожен по заповед на Цветан Цветанов, според бележката това е станало в 4,45 сутринта на 29.03.2013. Този запис е извадка от него. Това, което чухме, е около минута, презаписано е с подръчни средства, предполагам телефон, за да остане някаква следа. Има начини, които да установят дали е станало унищожаването в този час и в този ден. Ние не искаме да се ангажираме с никакъв определен коментар, за да твърдим, че това, което е в обяснителната бележка, е точно така. Затова ние сигнализирахме прокуратурата. В тази една минута е гласът на Бойко Борисов, в която той обяснява как се разпределят обществени поръчки на партийни фирми и по какъв начин могат да бъдат шантажирани бизнесмените. Говори се за подслушвания, за начини на въздействия, уточни журналистът.

Щафетен идиотизъм се развива в тази държава, каза за "Хоризонт" собственикът на Крайслер-а с 6-те антени Ивайло Койчев, чието име е споменато в цитирания запис.

По-мръсна кампания от тази в момента няма, каза проф. Драгомир Драганов. От друга страна се замислям дали Бойко Борисов не знаеше за това нещо, защото предупреди, че очаква нови СРС-та. Нещо ново казва ли се, попита проф. Драганов. Нищо ново, това го знаем от 23 години. СРС-тата изравниха резултата на двете основни политически сили. От друга страна, след като са ги изравнили, след като социолозите твърдят, че двете партии могат да докарат до 180 депутати, защо не се обединят. Необходимо ни е правителство на националното единство, парламент на националното единство. Всяко друго нещо ще ни води до нови избори. На 12-и май ние ще гласуваме за статуквото, затова няма да гласуват много българи. За мен новото СРС няма да повлияе на резултатите на изборите, категоричен беше проф. Драганов.

Чуйте мненията в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени