Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Пакистан изгони директора на кореспондентското бюро на американския вестник Ню Йорк таймс заради "нежелателни дейности" в навечерието на парламентарните избори. Пакистанските власти обаче не уточняват какво имат пред вид. В редакционен коментар по повод решението за експусиране на журналиста Уолш, вестник "Ню Йорк таймс" посочва, че "затварянето на устата на журналистите ще лиши обществеността от прозрачно отразяване на изборния процес в Пакистан".

Москва не е съобщила информации от съществено важно значение във връзка с Тамерлан Царнаев, според публикация на в. Уолстрийт джърнъл. Става въпрос за SMS-и, разменени между майката на Тамерлан и руски роднина, в които обаче не се е говорело конкретно за терористични планове. Съобщенията все пак са определяни от американски представители като доста важни елементи и за тях американските власти са научили от руските си колеги едва седмица след бостънските нападения.

Бившата областна съветничка от партията Народ на свободата на Силвио Берлускони Никол Минети обмисля да зареже изцяло политиката и да се върне към професията на дентален асистент, пише списание Ки. Минети е на 28 години. Тя беше вкарана в политиката, след като се погрижи за зъбите на Берлускони, когато той пострада при нападение срещу него през 2009. Тя си спечели много критики, че заема поста на областен съветник в Ломбардия, без да разбира нищо от политика. След това красавицата беше замесена и в скандала Рубигейт и срещу нея и двама приближени на Берлускони се води дело за склоняване към проституция на млади жени, присъствали на скандални партита във вилите на бившия италиански премиер.

За много от британците, съботата е най-омразният ден от седмицата, пише в. Дейли мейл. 65 на сто от запитаните доверили, че в събота  работят повече от всеки друг ден от седмицата. Проучването било поръчано от телевизионния канал Риъли и обхванало 2000 пълнолетни граждани. Анкетата установила, че в събота британците посвещават средно по 3:36 ч. на домакинската работа. Отминали са времената, когато в този ден може да се мързелува, да се четат вестници и да се отдадеш на любимото си хоби, пише "Дейли мейл".

 

 

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна