Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Изборният ден още не е приключил в Северна и Южна Америка

Снимка: БГНЕС

Общият брой на всички българи, гласували зад граница, към 1.30 ч. българско време е 113 751. Изборният ден все още не е приключил в Северна и Южна Америка, съобщиха от Министерството на външните работи.

Малко под 400 българи гласуваха за парламент във Вашингтон. В изборния ден най-много гласове получиха ГЕРБ, последвани от битката между ДСБ и Коалиция за България, след което и Движение България на гражданите. Все още се очаква официалното оповестяване на резултатите от МВнР.

Гласуването премина без инциденти, като най-голям интерес имаше в обедните часове, когато опашката достигна 50 души. За "Хоризонт" участниците във вота изразиха безпокойство от скандалите с обвинения във фалшифициране на избора, като някои от тях открито споделиха, че вотът е решен предварително, други заявиха, че са доволни от факта, че в секцията в американската столица имаше хора от всякакви възрасти.

Въпреки по-големия интерес от очаквания, гласоподавателите не достигнаха 477 – броят от миналите парламентарни избори през 2009-а година.

По публикацията работи: Младен Петков - за БНР от САЩ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна