Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

След изборите в неделя България се намира в още по-сложна политическа ситуация, пише скопският вестник Нова Македония. Това означава, че "българският Берлускони", както френският вестник "Либерасион" нарече Бойко Борисов, трудно ще може да формира ново правителство. В подобна политическа ситуация почти не се очаква укрепване на отношенията с Македония до юни, когато би трябвало да се знае дали страната ще получи дата за начало на преговори за членство в Евросъюза.

Британската полиция освободи жени от България, Русия и Латвия, които са били принуждавани да проституират в публични домове в престижни райони на Лондон, информира Росийская Газета. Операцията е започнала преди 12 седмици, а сътрудниците на Скотланд ярд са наблюдавали 13 адреса. Бандата е разработила сложна система със счетоводител, телохранители и специален сайт за вербуване на жени.

Съдеинените щати и Русия обявиха миналата седмица планове за свикване на конференция за Сирия. Не е чудно, че светът се пита каква полза има от каквато и да било активност извън от страната. Това пише Гардиън в статия под заглавие "За Сирия гражданската война тепърва започва". Външната намеса не е решение. В последните 12 години видяхме достатъчно примери за нежелани последици, особено когато тази сила се превърне във враг.

Албания по всяка вероятност ще бъде принудена да подпише спасително споразумение с международните финансови институции, съобщават вестниците в Тирана. Страната е навлязла вече в дълбока финансова криза, а бюджетният дефицит и публичният дълг растат ежедневно. Това е върхът на айсберга, тъй като правителството продължава да увеличава дълговете към фирмите, събираемостта на приходите изостава застрашително, а бизнес средата е тежка. Това предупреждава бившият финансов министър Арбен Малай. 

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна