Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският състезател по мотокрос Добромир Добрев загина по време на състезание в Румъния

Снимка: moto-zone.bg

22-годишният пилот на „Моторейсинг Симитли” и шампион на страната ни по мотокрос Добромир Добрев е паднал тежко на пистата по време третия кръг от Източно-европейския шампионат, който се проведе този уикенд в Зарнещи.

Наложило се намесата на жандармерия, заради изпадналите в истерия зрители. Униформените пробили в тълпата път, за да може да бъде изнесено тялото на българския състезател. За жалост той издъхнал на път за болницата.

Членът на журито Николета Олариу заявява, цитирана от Pro-Bike.ro, че Добрев се движел в средата на трасето, но не успял да набере достатъчно височина при един от скоковете, което довело до неточно приземяване на задна гума и тежкото падане.

Състезателното трасе в Зарнещи е частна собственост, но подлежи на контрол и одобрение от съответните национални и международни органи. Пистата приема национални и международни състезания от 2004-а г. насам.

Надпреварата, включваща 120 участници от цяла Европа, е била прекратена след инцидента.

На 22 години, Добромир Добрев бе сред най-добрите български състезатели по мотокрос. През 2007-а година става републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 сс. Следват поредица от успешни представяния в републиканския и балканския, шампионат. През 2012-а г. Младият талант на „Моторейсинг Симитли” спечели среброто в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Добрев се състезава в класа МХ 1.

Родителите на Добромир - Албена и Стефан Добреви, са собственици на автокъща и автосервиз в дупнишкото село Джерман. Майката преди това била началник в местен шивашки цех. Добромир Добрев има брат Кристиян, който също се занимава с мотокрос.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна