Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пререкания с журналист от телевизия СКАТ

Снимка: БГНЕС

При излизането на депутатите от "Атака" от парламента избухна скандал между лидера Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ. Причина за сблъсъка станаха противоречия между съпредседателя на Национален фронт за спасение на България Валентин Касабов и Волен Сидеров. От "Атака" поискаха публично извинение от журналиста на СКАТ заради излъчени по телевизията твърдения.

Вие подкрепяте Турция, вие се срещате с турския консул. Валентин Касабов вечеря с турския консул, има го на снимка. Хората на Касим Дал са във вашето студио всеки ден, заяви Сидеров.

Наложи се намесата и на полицай. Лидерът на "Атака" каза пред него:

Господинът трябва да се извини. Ние разговаряме с този господин, който дължи извинение на българските избиратели и вие нямате право да се намесвате и да ни разбутвате, това знаете ли го?

От своя страна, журналистът от СКАТ Теодор Ангелов описа случая така:

Това е просто поредният случай, при който Волен Сидеров се нахвърля на журналист. Беше, според мен, употребил някакво забранено вещество. От тези, които са наркотичните, и зениците му бяха като топлийка. И явно под въздействието на това вещество не знае какво прави. Да кажа, че наби полицая, викам: "Г-н полицай, спасете ме, спасете ме!", полицаят дойде и като ме измъкна, Волен Сидеров почна да блъска полицая в стената. Имаме всичко заснето. Удряше ме в корема и се опитваше да ме рита, крещеше ми.

След тези пререкания членовете на "Атака" присъстваха на молебен за българския народ в църквата "Св. София".

По публикацията работи: Виолета Ашикова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна