Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев” (Враца) изпадна в „Б” група, „Локомотив” (София) остава в „А”

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Ботев” (Враца) се раздели с елита, след като завърши 1:1 с Черно море” във Варна, а „Локомотив” (София) победи ЦСКА с 2:1 и остава в "А" група.

ЦСКА очаквано загуби гостуването си на столичните железничари, които успяха да се изравнят по точки с „Ботев” (Враца). „Червено-черните”  имат по-добри показатели от „Ботев” в мачовете помежду им и така избегнаха изпадането в по-долната група.  „Локомотив” поведе с два бързи гола до 30-та минута, реализирани от Искрен Писаров и Димитър Илиев. В 73-та минута юношата на армейците Григор Долапчиев оформи крайното 2:1 за столичните железничари.

Отборите на „Черно море” и „Ботев” (Враца) завършиха 1:1. "Моряците" излязоха в своя титулярен състав и показаха, че няма да подаряват срещата на своя съперник. В 11-ата минута Божилов стреля от около 30 метра и изненада Христо Митов за 1:0. До края на полувремето Георги Илиев пропусна две удобни възможности да се разпише. През втората част футболистите от Враца се вдигнаха и успяха да стигнат до изравнителен гол. В 49-ата минута можеше да се стигне до куриозен автогол във вратата на Георги Китанов, но Александър Александров подложи крак и изби топката. Все пак в 62-ата минута Илия Илиев вкара от пряк свободен удар. В 79-ата минута отново Илиев можеше да вкара и да спаси врачани от изпадане, но Китанов спаси.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени