Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец” за втори път шампион на България, след автогол на „Левски”

Снимка: www.webcafe.bg

„Лудогорец” стана за втори път шампион на България. Футболистите от Разград защитиха титлата си, след като победиха „Монтана” с 3:0, а „Левскине успя да се наложи над "Славия" и завърши  1:1 с "белите" в София.

Попадението за "сините" реализира нападателят на тима Базил Де Карвальо в 33-та минута. Владимир Гаджев нахлу отдясно, намери Гари Родригес, топката обаче бе отклонена от Живко Желев към Де Карвальо, а голмайсторът на домакините заби своя гол номер 19 за сезона. В 10-ата минута пък играта бе спря временно, тъй като публиката посвети тази минута на своя любимец Христо Йовов, който днес изигра последния си мач с екипа на "сините". „Славия” успя да изравни резултата в 74-ата минута. Димитър Везалов действаше неориентирано след разбъркване в наказателното поле и успя да си вкара нещастен автогол за 1:1. След края на мача финансовият директор на „Левски” Константин Баждеков припадна, като получи лекарска помощ от доктора на "сините" Михаил Илиев.

В същото време, „Лудогорец” победи „Монтана” с 3:0. Головете за гостите вкараха националът Светослав Дяков в 30-ата минута и Михаил Александров в 68-ата и 75-ата минута. „Монтана” изпада и ще играе в „Б” група следващия сезон.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени