Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Чобанов: Има сигнали и за спорни фигури, готвени за областни управители

Атанас Чобанов: Министерство на инвестиционното проектиране е ненужно
Снимка: в. "Дневник"

Заместникът на г-н Тихолов също има проблеми. Той е управител на фирма, която през 2006-а година е определена като част от "обръча на Гагаузов". Мисля, че г-н Орешарски изобщо трябва да преразгледа решението си за такова министерство. Не е ясно за какво е нужно то. Това каза Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" в предаването "12+3" по повод оттеглянето на Калин Тихолов и замяната му с Иван Данов за поста министър на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" и уточни:

Той е управител на фирата "Тера груп". Това е един холдинг от фирми, който, според в-к "Монитор", преди да падне в лапите на Делян Пеевски и Ирена Кръстева през 2006-а година, вестникът пише, че фирмата е част от "обръча на Гагаузов".

Според Чобанов става въпрос за една заявка да се усвоява каквото може да се усвои: Става въпрос все пак за природни ресурси, за проектиране на инвестиции най-вече в строежи, става въпрос за бетониране и заявката беше безпогрешно разчетена на първия час след обявяването. Нямаше за какво друго да се сетим освен за усвояване на гори и т.н. Хората, които излизат един подир друг, ги знаем от управлението на Бойко Борисов – дългата резервна скамейка и назначения, които траят няколко седмици или месеци.

Мисля, че тук проблемът е структурен, т.е. това министерство е абсолютно ненужно. Освен това г-н Орешарски даде заявка, че няма да преструктурира министерствата, защо трябва да се прави ново министерство, което да има проблеми със сграда и т.н. за едно правителство, което не се знае колко дълго ще издържи, добави Чобанов.

Той съобщи и за други спорни фигури: Има сигнали, че и други много спорни фигури са готвени за областни управители. Конкретно в Бургас - адвокат Евгени Мосинов, който е един от унищожителите на българската природа, замесен в строежи в община Царево. Ако той стане областен управител, нещата стават ясни - олигархията е тръгнала да граби и Орешарски си става Олигарски съвсем закономерно, коментира Атанас Чобанов.


Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна