Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболните ни резерви със загуба от Македония

Снимка: Sportal

Волейболистите от мъжкия ни национален отбор, които в повечето официални двубои остават резерви, загубиха приятелската среща срещу Македония с 2:3 гейма, в отделните части 25:22, 19:25, 23:25, 25:20, 12:15 точки. Срещата се игра в столичната зала "Христо Ботев" пред около 700 зрители.

Старши треньорът на отбора - италианецът Камило Плачи изгледа двубоя от страни, а националите бяха водени от неговия помощник Найден Найденов.

Донякъде може да се каже, че подценихме съперника. След спечелен първи гейм малко се поотпуснахме, но се оказа, че отборът на Македония днес игра доста добре. После исках да изпробвам всички да играят, всеки да поиграе. Това е основната цел - всеки да играе, да усети играта, защото повечето момчета само тренират и сякаш губят ритъм. Така, че резултатът е съвсем нормален при всичките тези промени. Наистина отборът на Македония игра по-добре днес, допусна по-малко непредизвикани грешки, докато ние допуснахме грешки и на сервис. Рискувахме сервиса, но за съжаление без никакъв умисъл. Тези мачове са важни за по-младите. Да играят, да се обиграят. Едно е да тренираш, а друго е да играеш мачове, няма значение срещу кого. Така, че един полезен мач. Мисля, че вече може да се каже, че Теди Салпаров е в едно добро състояние. Доста добре се справя. Дали ще го видите в мачовете срещу Аржентина, това ще прецени старши-треньора, но е голяма вероятността. Като статистика от миналата година изгубихме много мачове, но мисля, че отборът вече знае за какво е тръгнал. След две победи във Франция, мисля че ще излезе още по-мобилизиран. Мисля, че ще разберем цялата им тактика и ще успеем да влезем в мачовете, така че да ги победим, коментира Найденов след мача.

Най-резултатен за България стана Валентин Братоев, който игра през всичките 5 гейма и записа 19, а Данаил Милушев, който бе на игрището само през първите 3 части добави 12 точки. Борислав Апостолов записа 11 точки, а резервата Тодор Вълчев добави 11 точки. Младият център Красимир Георгиев се отличи с 9 и отлично изпълнение на начален удар.

За Македония най-резултатен стана Никола Гьоргиев с 26 точки, а Гьоко Йосифов добави 14 точки.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна