Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин беше осъден на доживотен затвор в Гърция заради трафик на наркотици

Снимка: БГНЕС

Наказателният съд в Солун издаде доживотна присъда на българин за трафик на наркотици. Гръцките магистрати дадоха максималната присъда на българина, участвал в международен канал за трафик на наркотични вещества. Още един българин по същото обвинение беше осъден на 10 години затвор. Делото се гледа при закрити врати.

Преди година гръцката полиция залови четирима чужденци, сред които и двамата българи, с 168 килограма чист кокаин. Дрогата е внесена в контейнер на пристанище Солун в пратка със селскостопански техника от Боливия. Получател на пратката е фирма със седалище Солун, собственост на осъдения на доживотен затвор българин. Гръцките власти поне досега не дават информация за самоличността на осъдените, но българинът, който ще лежи доживот в затвора е собственик на хотел в София.

Гръцката полиция е получила информация за пратката от американската служба за борба с трафика на наркотици и е следила мрежата повече от четири месеца. Според разследващите полицаи голяма част от дрогата е била предназначена за гръцките острови, а друга част е било организирано да се прехвърли във Варна.

При продажба на наркотиците трафикантите са очаквали печалба от 15 милиона евро.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Гърция
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна