Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кутев: "Атака" е начело на етичната комисия заради липсата на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров оглавява парламентарната комисия по корупция и етика защото ГЕРБ ги няма в парламента, заяви в Силистра Антон Кутев от БСП. По думите му, групата на социалистите в парламента обсъжда разделянето на комисията на две - по корупция и по парламентарна етика, за да се намали общественото напрежение.

Правило в парламента е комисията по корупция да се оглавява от представител на опозицията, но ГЕРБ твърдо отказаха да поемат комисии, обясни Антон Кутев.

Нали разбирате, че комисията по корупция, най-голямото безобразие би било тя да е в управляващите, т.e. в БСП или ДПС. И при това положение, при четири партии в парламента, няма как тя да отиде другаде, освен в "Атака".

Кутев обясни, че националистите номинирали лидера си за председател, а номинациите, пак по правило, се приемали без да се обсъждат от останалите групи: 

И от тази гледна точка действително някак си не звучи добре именно Волен Сидеров да отговаря за етиката в парламента, защото той, както се казва, е неетичен по собствено желание.

На въпрос някой в Народното събрание поискал ли е "Атака" да промени номинацията, Антон Кутев отговори:

Имайте предвид, че ние разговори с "Атака" почти не водим. Там е много трудно да се водят, защото те си се движат, както те си знаят и общо взето поне на ниво парламентарна група не водим. Прекалено волунтаристична ми е тази сила и не съм убеден, че тя по някакъв начин може да бъде вкарана в нормален парламентарен живот.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор на БНР в Силистра

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна