Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две преписки са образувани за сблъсъците между екип на СКАТ с депутати от "Атака"

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Бургас е образувала 2 преписки за сблъсъците между екип на телевизия СКАТ с депутати от партия "Атака". Те станаха в края на миналата седмица след конфликт пред бензиностанция на изхода на Бургас. Днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе в общината и в областната управа документи за нарушения, извършени, според него, от бургаската телевизия.

За прокопаване на незаконни трасета за оптични кабели и поставяне на незаконни антени от телевизия СКАТ внесе документи в Областната управа в Бургас Волен Сидеров.

Става дума за фирмата СКАТ, която незаконно е прокарала трасета и това е установено от отговора на Районната дирекция за национален строителен контрол. Телевизия СКАТ е оператор, доставчик на телевизионни услуги, на канали. Сред офертите на тази телевизия има над 20 порнографски канала, като два или три от тях са хомосексуални. Аз питам това ли е моралния императив на телевизия СКАТ, с който той този морал поднася на млади, на подрастващи хора, каза Сидеров.

Областният управител Павел Маринов ще изпрати сигналите до компетентните институции.

И ако има установени основания за това, което се твърди, ще трябва да насочим към специализиран ред - дали да бъдат проверки по законосъобразност или по компетентни технически служби, обясни Маринов.

Две преписки са образувани в Районната прокуратура в Бургас. Първата е за нападение над репортер над телевизия СКАТ, втората е по жалби на депутати от "Атака".

В прокуратурата, районната, са внесени жалби от пострадали колеги наши. За това, че са били нападнати, обиждани, заплахи е имало за убийство от страна на представители на СКАТ, блъскане и т.н., и физическо нападение, и заплахи, и грубости, каза още Сидеров.

До два дни се очаква становището на Районната прокуратура в Бургас.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна