Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" продължава напред в Шампионската лига

Снимка: Sportal

Отборът на Лудогорец” се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В мач реванш от втория предварителен кръг отборът от Разград победи като домакин с 3:0 „Слован” (Братислава). В първия мач „Слован” се наложи с 2:1. С общ резултат от двата мача 4:2 „Лудогорец” продължава напред.

Иван Стоянов откри резултата на стадион „Лудогорец Арена” още в 3-тата минута. Той засече от въздуха центриране на Кайсада във вратата на Слован. В 12-ата минута Дани Абало бе изведен сам срещу вратаря на „Слован” и покачи на 2:0. В 78-ата минута с втория си гол Абало направи резултата 3:0 за домакините.

В третия предварителен кръг отборът на „Лудогорец” ще играе срещу победителя от сблъсъка между „Партизан” (Белград) и арменския „Ширак”. Първият мач между двата отбора завършиха 1:1.

Двубоят бе официален дебют на Стойчо Стоев начело на „Лудогорец”, който остана доволен от класирането на тима за следващия кръг на Шампионската лига.

Доволен съм от мача. Стараха се футболистите и мисля, че стояхме по-добре от другия отбор. Има още неща за изчистване. В следващите мачове искам да играем по-бързо и ще търсим дълбочина. Не съм променил нещо кой знае какво. Поговорихме с момчетата какво трябва да се правим в този мач и го постигнахме. На този етап ми е трудно да говоря за следващия съперник, защото не се знае кой ще е. След като видим на диск противника, ще имаме по-точни представи. Досега така ми се е стекла кариерата, че не съм бил треньор на клуб с високи цели, но винаги съм имал голяма амбиция за успех. Една треньорска кариера се гради с години, така че няма нищо неочаквано. Момчетата ме приеха добре и се чувствам чудесно.

Помощник треньорът на „Лудогорец” Георги Дерменджиев изрази радостта си от победата:

Наистина много силен мач за нас. Противникът позволи да играе открито и ние подходихме много силно. Имахме още ситуации за гол, но и този резултат ни устройва. "Партизан" е много силен отбор, макар в последно време да имат някакви проблеми. Предстои да се запознаем по-детайлно с тях, но мисля, че шансовете са 50 на 50.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна