Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данаил Папазов: Предприемаме спешни мерки за таксиметровите шофьори

Снимка: БГНЕС

За таксиметровите шофьори предприемаме спешни мерки, каза в интервю за "Нещо повече" министърът на транспорта Данаил Папазов.

Само за периода от 15 - 29-и юли са проверени 2574 таксита, съставени са повече от 270 акта. Главното нарушение е на съотношението между работа и почивка. Спешните мерки, които сме предложили, са за промяна на психологическия подбор на таксиметровите шофьори - нови тестове, да се повишават изискванията, ще има ново методическо ръководство, нови методики. Изследването ще става на всеки 3 години, а за водачите над 65 години ще бъде на по-кратък период.

Искаме да приложим мярка, която е въвеждане на патент върху таксиметровата дейност и извеждането на светло върху този бизнес.

Състоянието на БДЖ е много тежко, каза министър Папазов и даде конкретни числа за задълженията на компанията за края на юни. Надявам се, че с реформата, която започнахме, вече ще успеем първо да се договорим с кредиторите, защото това е процес, който е бил прекъснат през годините. Предстоят тежките преговори да бъдат завършени, за да може да се разсрочи дългът. Вече се прави работна група, за да се реши как точно да стане. Колегите от МФ оказват голямо съдействие. Нямаме друг шанс, ако не успеем, БДЖ ще изпадне в много тежко състояние.

Чуйте разговора с министър Данаил Папазов от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени