Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров: Аргументите на ГЕРБ за актуализацията на бюджета не издържат

Снимка: БГНЕС

Аргументите или псевдоаргументите на ГЕРБ за актуализацията на бюджета не издържат, защото това е бюджет, съставен от Дянков. Самият Дянков беше отречен. Борисов, лидерът на ГЕРБ се разграничи от него и би трябвало самият Борисов да подкрепи. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров в Ямбол.

Тази актуализация е по-скоро техническа необходимост. Аз не виждам причини тя да бъде подлагана на вето, както направи г-н Плевнелиев, но явно неговите действия също са игра напук. Аз ще ви правя напук, защото играя партийната игра на ГЕРБ. С това г-н Плевнелиев показва, че по-скоро е партиен президент, отколкото надпартиен, за съжаление. В никакъв случай не може да бъде обединител на нацията. По-скоро той действа като разединител, той противопоставя отделни групи от нацията, каза депутатът.

Що се отнася до това как ще гласува парламентарната група на "Атака", Сидеров заяви: В нашата група има пълна свобода на действие на съвестта и на словото. Депутатите не са войници, не са в казарма. Винаги обсъждаме много демократично какво да правим. Депутатите са свободни да изразят и виждането си.



По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени