Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съперниците ни също без победа в контролите

Снимка: Архив

Нито един от съперниците на България във втора група на световните квалификации не успя да стигне до победа в контролите.

Най-достойно се представи отборът на Чехия, който стигна до равенство 1:1 като гост на Унгария в Будапеща. Чехите откриха в 23-тата минута чрез Либор Козах, но маджарите изравниха в 57-ата, когато Балаш Джуджак се разписа от дузпа.

Италия загуби с 1:2 в Рим от Аржентина в двубой, посветен на папа Франциск пред 35 хиляди зрители на "Стадио Олимпико". И двата отбора играха в почти титулярните си състави. Единственото изключение бе Лионел Меси, който не взе участие в срещата поради мускулни проблеми. Но дори без суперзвездата си "гаучосите" надиграха категорично скуадра адзура. Аржентина поведе в 20-ата минута чрез Гонсало Игуаин, оползотворил пас на Анхел ди Мария. Италианците започнаха втората част амбицирани, но получиха нов студен душ, като едва 4 минути след началото на полувремето Банега удвои: 2:0. Пришпорени от освиркванията на разочарованите тифози, домакините видимо вдигнаха оборотите. В 76-ата минута Инсигне намали при асистенция на Освалдо, но повече от това скуадрата не успя да стори. Италия - Аржентина: 1:2.

Дания пък претърпя поражение с 2:3 като гост на Полша.

Армения загуби с 0:2 при визитата си в Албания, а Малта отстъпи с 0:3 пред Азербайджан.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна