Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Белият дом е на път да отмени доставка на американски бойни хеликоптери за Египет. Правителството на президента Барак Обама обаче продължава да е против пълно спиране на военната помощ за Кайро, пише Уолстрийт Джърнъл.

Подкрепяното от армията египетско правителство продължава да нанася удари на висшето ръководство на "Мюсюлмански братя" и засилва пропагандната кампания срещу организацията. Върховният й лидер Мохамед Бадия беше задържан, а временният премиер Хазем Беблауи показва, че правителството може би планира да разформирова движението, отбелязва Гардиън.

Най-влиятелното ислямистко движение в света е заплашено от рухване в родната си страна. Водачите му са затваряни, поддръжниците му са избивани, а активистите му са заклеймявани като терористи. Мнозина определят това като най-тежката криза, с организацията която се сблъсква в 85-годишната си история, коментира Вашингтон Пост.

Бившият египетски президент Хосни Мубарак може да бъде освободен от затвора. Мубарак едва ли има политическо бъдеще, но освобождаването му може да разпали емоции и да повдигне още въпроси за това дали въстанието, което сложи край на управлението му, не довежда на власт нова форма на военно правителство, посочва Дейли Телеграф.

Руско присъствие се очаква да има в новия управителен съвет на Банката на Кипър - най-крупната подобна институция на острова. Представители на големите адвокатски кантори в страната, в които има руски и украински акционери, са се срещнали с управителя на Централната банка. Намерението на новите акционери е в управителния съвет на финсовата институция да има двама-трима консултанти, които да са руснаци, съобщава местният Филелефтерос.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна