Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои форумът "Кариера в България"

Снимка: БТА

Младите хора, завършили висше образование в чужбина, ще имат възможност за поредна година да търсят работа на форума "Кариера в България" и да се срещнат с представители на различни компании.

Форумът ще се проведе на 12-и септември в "Интер експо център" в София.

По време на форума всеки млад човек може да получи консултация за кариерно ориентиране, допълни Милана Тудова:

Семинарната ни програма ще се излъчва онлайн, така че хора, които не могат да присъстват на събитието, да гледат, да обсъждат, дори да задават в реално време въпроси към нашите лектори и с радост споделям, че в Лондон, Дънди, Манхайм, Берлин, където има големи български общества, се организират излъчвания по места, където ще се събират българи.

Около 73 на сто от младите хора, които са посетили форума миналата година, са намерили работодател, който отговаря на тяхната професионална подготовка.

Според Олга Минева завършилите в чужбина млади хора през последните години не търсят непременно висока заплата.

Но всички изложители са компании, които работят наистина по европейски стандарти. И това включва и заплатите, съвсем нормално осигуряване на пълна заплата и не тези някакви български шашми, от които всички кандидати от чужбина се страхуват.

Методи Терзиев сподели, че благодарение на форума "Кариера в България" през 2008-а година е успял да намери стаж веднага след като е завършил образованието си в чужбина и се завърнал в страната.

Аз имах възможността чрез този форум да намеря един стаж в Българска фондова борса, където прекарах около 4 месеца, минавайки през различни отдели на борсата, научавайки повече за борсовата търговия.

По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени