Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешка област е без бомбоубежища и скривалища

Снимка: www.lovech.bg

На територията на Ловешка област няма държавни скривалища и бомбоубежища, а тези, които съществуват в частни имоти, са в лошо състояние. Това показват данните на Гражданската защита.

В Ловешка област има 11 скривалища, но те са в частни предприятия и не са под контрола на Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", обяви началникът на службата комисар Владимир Кацарски. Техният капацитет е едва 4500 души при около 140 хиляди жители в областта.

Тяхното предназначение е било да гарантира защитата на работещите хора в тези обекти. След приватизирането им поддържането им е на добра воля от техните собственици. Ние извършваме проверка на тези колективни средства за защита, правим съответните предписания, които обаче нямат задължителен характер. Състоянието на повечето от тях е незадоволително или не могат да се използват, но част от тях са консервирани и евентуално при заделяне на средства могат да бъдат оборудвани и приведени във вид, в който евентуално да бъдат използвани.

Комисар Кацарски коментира, че няма подготовка, ако се наложи да се реагира при евентуална критична ситуация.

Първо - това е нещо, което се подценява, и второ - трябва да се гради, а не днес - има проблем в Сирия и за два дни ние из един път да станем нови хора, с ново мислене, с високо съзнание и т.н.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени