Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват отчетената стоматологична дейност във Видин

Снимка: Архив

Председателят на Българския зъболекарски съюз Борислав Миланов и експерти от Здравната каса във Видин започват проверки дали отчетената стоматологична дейност на деца е реално извършена.

В конкретни случаи контролните органи на Видинската здравна каса са установили дублиране на стоматологични дейности за едно и също лице и отчетени от различни стоматолози, каза директорът Владимир Вълчев и посочи, че родители са подали сигнал за изчерпан стоматологичен здравноосигурителен пакет на детето им, без да са посещавали конкретен зъболекар, затова се извършват и тези насрещни проверки.
Да защитим правата на пациентите, а ние ги защитаваме като средствата, които са отделени за стоматологична помощ, изцяло да отиват по предназначение. По този начин защитаваме и правата на добросъвестните стоматолози във Видинска област.
Д-р Борислав Миланов открои и друг проблем, най-вече сред ромските семейства: Децата са 100 процента здравно осигурени. Определена категория от населението на България спекулира с това нещо.

По публикацията работи: Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна