Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Милена Стефанова: Целта ни не е да създадем поредния политически субект

Снимка: БГНЕС

Национална среща на сдружението "Демократично действие-Д2" се състоя в София. Сдружението обединява млади хора, които не припознават Реформаторския блок и ГЕРБ като избор на дясномислещите в България. В предаването "Преди всички" доц. Милена Стефанова каза, че преди повече от година и половина група ентусиасти, недоволни от отношението на политиците към хората, създават неправителствената организация "Демократично действие-Д2":

Нашата цел беше да се обърнем към хората, да чуем технтие проблеми и решения за тези проблеми. Направихме поредица от срещи на територията на цялата страна, на които дойдоха демократично мислещи хора, разговаряхме по важни секторни политики, събрахме техните мнения и вчера ги представихме на национална среща.

Доцент Стефанова каза, че целта им не е да създадат поредния политически субект, борещ се за прескачане на 4-процентната бариера:

Ако дясномислещите хора, които споделят с нас своите виждания и ни подкрепят, поискат това да се случи, ние няма да се крием в партийни централи или в задкулисие, а ще го кажем открито. Нашите цели са далеч по-големи, свързани са със стратегическото развитие на България. Ние не се намираме в предизборна ситуация, но ясно заявяваме откъде трява да се започне – реформата на партийната система, премахването на „партиите - черупки“ и реформа на управленския модел, бързи стъпки към децентрализация, защото хората искат да живеят в уютни, добре подредени населени места.

Цялото интервю с доц. Милена Стефанова можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна