Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Титан" заплаши ЦСКА с разваляне на сделката по продажбата на клуба

Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на ПФК ЦСКА АД "Титан Спорт" ЕАД заплаши да развали сделката по продажбата на футболния клуб на "Лира Инвестмънтс С.А" заради неизпълнение на финансови задължения на регистрираното в Люксембург дружество по договора за смяна на собствеността.

Това става ясно от изпратената от изпълнителния директор на "Титан Спорт" ЕАД Иво Димитров Иванов покана към пълномощника на "Лира Инвестмънтс С.А" Александър Чудомиров Тодоров.

Двете страни стигнаха до споразумение за акциите на "червените" на 10 юли 2013-а година, според което "Лира Инвестмънтс С.А" получава 100 процента собственост върху футболния клуб срещу 10 024 8976,60 лева, като се задължава да изплати на задълженията на ПФК ЦСКА ЕАД към държавата и кредитори.

Според споразумението "Лира Инвестмънтс С.А." трябва да изплати задълженията на ПФК ЦСКА ЕАД към Национална агенция по приходите в размер на 6 730 047,00 лв. най-късно до 30 септември 2013-а година.

От "Титан Спорт" ЕАД алармират, че изплащането на задълженията към Национална агенция по приходите е съществено и не е извършено към настоящия момент.

Поради тази причина от българското дружество дават още 7-дневен срок на "Лира Инвестмънтс С.А." за изпълнение на задълженията си, считано от днес 30 септември 2013-а година.

В случай на неизпълнение на поетите от "Лира Инвестмънтс С.А." задължения в предоставения допълнителен срок, Споразумението, сключено между "Титан Спорт" ЕАД и "Лира Инвестмънтс С.А.", с участието на ПФК ЦСКА ЕАД от дата 10 юли 2013-а година, ще бъде считано за развалено, съгласно чл. 87 от ЗЗД, заедно с настъпването на всички произтичащи от развалянето правни последици. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени