Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Терзиева: Магистралите са важни, но не трябва да пренебрегваме малките пътища

Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заяви при отчета за първите 100 дни от мандата, че ерата на най-ниските цени при търговете е приключила:

Знаем, че магистралите са важни, но не трябва да пренебрегваме и малките пътища, затова сме изготвели специална програма, в която сме разписали най-спешните километри, които трябва спешно да бъде започната тяхната рехабилитация. Прехвалените търгове на най-ниска цена се оказаха доста скъпи. Евтината магистрала "Тракия" се оскъпи с 18 милиона лева заради допълнителни договори за укрепване на меки почви и изместване на инженерни мрежи и от тук стигаме и до една друга сериозна слава за в инвестиционния процес, а именно некачествената подготовка на инфраструктурните проекти и липсата на кадастър.

До две седмици ще бъде завършена проверката на ремонтирани по Оперативната програма "Регионално развитие" пътища в гаранционен срок. Дефекти са открити при повечето от готовите отсечки. Министерството работи по пътни обекти с обща дължина над 1100 километра на стойност над 1.5 млрд. лева.

Ремонтът на два от тунелите на магистрала "Люлин" ще струва 260 000 лева заради неправилно инженерно решение, съобщи председателят на Пътната агенция Стефан Чайков.

По публикацията работи: Таня Милушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна