Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славиша Йоканович обяви кои са най-опасните футболисти на "Локомотив" (Сф)

Снимка: БГНЕС

Според наставника на "Левски" Славиша Йоканович най-опасните футболисти на предстоящия съперник "Локомотив" (Сф) са Маркиньос и Гаел Нлундулу. Според него отбраната на "Левски" трябва да се справи с нападателното дуо на столичните "железничари", ако иска да спечели мача от 12-ия кръг в А група.

Той отново не може да разчита на контузените Цветан Генков и Станислав Ангелов, които обаче се очаква да бъдат напълно възстановени за мача от купата на България срещу "Пирин" (ГД) и вечното дерби срещу ЦСКА. Ангелов и Генков имат проблеми, но с другите няма. Няма да има и много промени за утрешния мач, но ще има малко изненади. Ангелов имаше контузия и операция, така че ние решихме да не рискуваме с неговото включване в този мач. Генков тренира с нас два дни, но също е прекалено голям риск за него. Лично мое решение е да не ги пускаме в игра, защото може да ги загубим за по-дълго време. Скоро те ще бъдат готови за завръщане в основния състав. Надявам се това да се случи още в мача за купата срещу "Пирин". Това обаче са само планове, а във футбола те не винаги се случват, заяви Йоканович на традиционната пресконференция преди кръга в А група.

Не мисля, че "Локомотив" (София) ни превъзхожда с нещо. Те имат един много интелигентен и опитен играч в средата на терена в лицето на Маркиньос. Гаел пък може да бъде много опасен за нас, защото е бърз и труден за опазване. Заедно с Маркиньос, двамата са много опасни за нас. В "Локомотив" са добри и в статичните положения, но имат малки проблеми в последните четирима играчи в защита. Взеха нов играч - Йованович, който е много стабилен, но все още не е доказал своите качества. Той има много добър ляв крак и изпълнява добре статични положения, но още не е получил този шанс, добави той.

Моят отбор играе все по-добре с всеки изминал мач и се надявам това да продължи срещу "Локомотив". Мисля, че подобрихме играта си в статичните положения и в нападение, а по крилата имам Гари и Туре, които допринасят за организацията в играта. Иванов става все по-добър, а и се надявам Макриев да започне да вкарва голове, както го е правил през цялата си кариера. Ще ни трябва по-добра игра от тази срещу "Славия", за да победим "Локомотив". В миналия мач не стояхме добре тактически през първото полувреме, а аз очаквам утрешният да бъде подобен, завърши сръбският специалист.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени