Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромен Грожан с "Лотус" най-бърз в първата свободна тренировка преди "Гран При на Абу Даби"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Пилотът на "Лотус" Ромен Грожан даде най-добро време в първата свободна тренировка преди поредния старт от световния шампионат по автомобилизъм за "Голямата награда на Абу Даби" във Формула 1. Грожан, който се класира на трето място в последните три състезания, даде време 1 минута и 44.241 секунди за обиколката, която е с дължина 5,554 километра на Яс Марина.

Победителят от 2011-а година Люис Хамилтън от "Мерцедес" остана на второ място в днешното занимание с време 1:44.443 минути. Трети е току-що коронованият четирикратен световен шампион Себастиан Фетел от "Ред Бул" с 1:44.499 минути.

Съотборникът на Фетел - Марк Уебър (Австралия), се нареди на 4-то място, изпреварвайки Нико Розберг от "Мерцедес", миналогодишния победител на тази писта Кими Райкьонен от "Лотус". Фернандо Алонсо от "Ферари" и Фелипе Маса от същия отбор се наредиха сдъответно на 12-о и на 17-о място. Стартът в Абу Даби е по-специален единствено за Фетел, който в неделя може да изравни рекорда на Михаел Шумахер от седем поредни победи в един сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени