Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сериалът "Радиото" отново в ефир през август: тази седмица 13 - 16 епизод

Снимка: Архив

Понеделник, 23 август, от 16.00 часа
„Българският глас” - 13 епизод

Българският глас, чут по радиото, преодолява разстояния и не е затворен единствено в хронотопа на България. Радиото като феномен довежда до втори – културологична взаимопроницаемост, медиен интерес към страна, интерес опосредстван с инструментите на словото.

Вторник, 24 август, от 16.00 часа
„Българският глас” (втора част) - 14 епизод

Българският глас в ролята на посредник.
Българският глас в ролята на инструмент за комуникация.
Българският глас в ролята на интеграционен феномен... и най-после (но най-интимно) – като интелектуална собственост за лична идентичност.

Сряда, 25 август, от 16.00 часа
"Без помощта на очите" - епизод 15

"Всяка сутрин животът тече, разпродаден, изяден и изпит на парче" се пее в песента на "Веселите момчета", група слепи музиканти от подлезите на София.
"Всяко нещо в живота има своята противоположност. Всяко нещо има антипод. Няма нищо, което да няма противоположност" е цитат от интервюто на Ед Бърнстейн с Рей Чарлз.
Някъде между тези две философии за света се вместват и спомените, мислите, преживяванията и разсъжденията на героите на този епизод.

Четвъртък, 26 август, от 16.00 часа
"Музиката, Каролина и малките секунди" - епизод 16

Едно пиратско корабче на име „Каролина”, чието дръзко присъствие на точното време и място не само е направило революция, чиято победа е изглеждала напълно и абсолютно немислима дни преди появата му, не само е повлияло музиката, радиото и музиката по радиото, но е отворило врати за простото заключение: артистичното сътворение е неизтощимо.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна