Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

iЛидерът Стив Джобс

Снимка: Архив
Снощи медиите разпространиха информацията, че Стив Джобс е подал оставка като изпълнителен директор на компанията „Епъл”. Вероятната причина е здравословен проблем. От 2004 година насам Стив Джобс е в постоянна битка с рака. В краткото си писмо до борда на директорите Джобс не посочва конкретни мотиви за оттеглянето си от поста.
“Винаги съм казвал, че ако един ден не мога да изпълнявам моите задължения и да отговарям на очакванията като директор на „Епъл” ще съм първият, който ще ви уведоми за това. За жалост, ето че този ден дойде”, пише той. Джобс моли да остане в ръководството на компанията като председател на борда и служител.
Ето такава е личността на Стив Джобс: готов е да се бори, но никога да не ощети компанията, която е създал.
В Артефир беше представена биографията “iЛидерът Стив Джобс”. Милиони потребители се питат: “Каква е формулата за успех на Стивън Пол Джобс – един от най-известните създатели на високотехнологични продукти и водещи мениджъри в света”?
Отговорът е в биографията му. За тези, които не са изкушени от компютърните технологии и новаторските продукти, ще изброим някои от постиженията на американския предприемач: той е един от създателите на компанията “Епъл”, основател на компанията “Некст”, собственик на анимационното студио “Пиксар”, член на борда на директорите на “Уолт Дисни”, или както пише на корицата на книгата – Човекът, преобразил начина ни общуване и живот.
С какво тази книга е по-специална? С това, че е написана от Джей Елиът – бивш вицепрезидент на компанията “Епъл”, в съавторство с американския писател Уилям Саймън, с други думи, „от кухнята”. Наръчникът проследява отвътре професионалния път на Стив Джобс, като ни въвежда в света на една от най-магнетичните личности на нашето време, с неизчерпаемо въображение и страст към продукта.
Биографията представи Ангел Иванов – IT-директор, който сподели впечатленията си и не остави съмнение, че Стив Джобс е и неговият лидер.
Повече за Стив Джобс в звуковия файл.
По публикацията работи: Белослава Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени