Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Хил: Богатството се изразява в онези моменти, в които дъхът ни е спирал от щастие

Снимка: Кирчо Стоичков

Изключително позитивна и комуникативна е Мариана Хил и няма как да е различна, защото такава си е мечтала да бъде още от детството.

„Моята голяма фантазия като дете беше как седя на една огромна маса и има много хора около мен, говорим си за красиви неща на различни езици. И ето че тази мечта е била с много силен детски заряд, защото и до днес с моята професия на преводач аз сближавам хората, обединявам ги. Превеждам мислите им, така че да разбират, че това, което ни обединява е много повече от това, което ни разделя”.

Имам любими въпроси, които винаги с повод задавам на своите гости и не спирам да се изумявам от това как всеки човек в своята индивидуалност е близък като мислене до мен, до предишен мой гост, до някой мой приятел. До този извод е стигнала и Мариана Хил.

„Ако изкореним страха, завистта, злобата - ще разберем, че ние, хората, като цяло сме еднакви и всеки иска в общи линии едно - да е щастлив. Затова аз съм убедена, че сме родени за щастие и радост на тази земя, но и да бъдем отговорни в своето поведение, в своите мечти, в своите фантазии. Мимолетното щастие, което всеки човек изпитва, е нещо много интимно и отговорността след това не може да бъде споделена с околния свят.”

Говорихме с Мариана Хил и за радостта от започващия нов живот, и за смъртта като естествен край на човека, когато тя идва по естествен път след много години на преживявания и опит, и за приятелството, без което не минава никоя среща в „Повтори фантазията”.

На финала на нашия разговор Мариана ми каза: „Милена,богатството на всеки един от нас се изразява в онези моменти, в които дъхът ни е спирал от щастие!”

По публикацията работи: Милена Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени