Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер: дебюти на „Аларма Пънк Джаз” през 2013 година

Самуел Покро (GhistNote) на „Аларма Пънк Джаз” в Studio Sounds Like.
Снимка: Яна Пункина, архив на „Аларма”

Тази вечер в серията „Най-доброто от „Аларма Пънк Джаз” 2012/2013” ще слушаме две световни премиери, състояли се в рамките на деветото ни фестивално издание през март-април тази година.

Първият концерт е на психеделик/ню-джаз дуото GhostNote от 26 март. GhostNote съществуват едва от няколко месеца, но вече имат солидно творчество, съзвучно с film noir естетиката, музиката на Cinematic Orchestra и шотландския ъндърграунд, но със свой собствен облик. Двамата музиканти – Самуел Покро (клавишни, електроники, кларинет) и Тавис Престън (контрабас), съответно от Франция и Шотландия, от няколко години живеят в България и са познати на по-широката публика от някои от предишните си (и паралелни) формации като Mad Maria и Robinson Cruzified, а Сам се явява и неволен съавтор на плаката на втория „Аларма Пънк Джаз Фест” от ноември 2009 г. В предаването ще слушаме и интервю с двамата музиканти.

Във втората част на предаването ви оставяме в ръцете на E.U.E.R.P.I. & Morebasser - двамата музиканти (Мирян Колев, китари и електроники, и Свилен Иванов, басове, флексове и ножовки) за пръв път съчетаха своите one man show проекти именно на нашия фестивал. Записът е от Дом „Канети” в Русе, където двамата подгряваха американския композитор и фолк-пънк трубадур Франц Николай на 5 април т.г. А утре в „Най-доброто от „Аларма” – самият Франц Николай...

понеделник, 5 август, от 21.30 часа

По публикацията работи: Цветан Цветанов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна