Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" без Дяков, но с Минев срещу ПСВ в Лига Европа

 

"Лудогорец" е натрупал самочувствие след последните мачове в Лига Европа и не се притеснява от съперниците си, каза старши треньорът на разградския отбор Стойчо Стоев. Шампионите ни приемат тази вечер ПСВ Айндховен на Националния стадион "Васил Левски" от 22 часа и 5 минути в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Разградчани вече си осигуриха участие във фазата на елиминациите и ще излязат без напрежение срещу холандския противник. Двубоят ще бъде предаван по Българското национално радио след новините по програма "Хоризонт" в 22 часа.

Не мога да коментирам проблемите на ПСВ, но едва ли ще излязат притеснени. Предполагам, че утре ще искат да победят и да тръгнат нагоре. Така че ни чака труден мач. Предишният мач срещу "Черноморец" беше ключов за нас, защото точка
ни класираше за следващата фаза. Сега се стремим да сме първи в групата и сигурно пак има някакво напрежение, но в никакъв случай не е каквото беше в предишния мач
, коментира старши треньорът на тима Стойчо Стоев.

Стоев изрази притеснение от лошите атмосферни условия в София, които може да окажат влияние върху бързия и техничен футбол, който отборът се опитва да практикува.

Лошото време може да окаже влияние, защото ние сме техничен отбор, стремим се топката да върви бързо. Атмосферните условия в момента дават предимство за друг тип игра, каза още Стоев.

"Лудогорец" направи официалната си тренировка преди мача снощи от 20 часа и 30 минути на стадион "Георги Аспарухов". Под въпрос за мача остава капитанът Светослав Дяков, който страда от контузия в глезена, но в игра ще се завърне Йордан Минев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна