Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" продължава без загуба в Лига Европа

"Лудогорец" спечели с 2:0 у дома срещу ПСВ Айндховен мача от петия кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа и така си осигури първото място във втора група. Точен на два пъти за българския тим беше Роман Безяк.

Първите минути на срещата бяха равностойни, като играта се водеше в центъра на терена. В 33-тата минута холандците стигнаха до голово положение, след като пас зад гърба на защитата позволи на Лусиано Нарсинг да излезе сам срещу вратаря отдясно, но Владислав Стоянов отрази удара му. Само две минути след това Минев изпусна Нарсинг, който догони кълбото и центрира успоредно на голлинията, но от непосредствена близост Локадия се размина с топката.

В 38-ата минута българският шампион поведе в резултата Роман Безяк получи хубав извеждащ пас от Марселиньо в наказателното поле, където с няколко финта заблуди Рекик и шутира към долния десен ъгъл за 1:0.

През втората част опитите на гостите да се доберат до равенство нямаха успех. В 54-тата минута втори жълт и съответно червен картон получи Джефри Брума. Бранителят леко загуби топката от Безяк около централния кръг, след което задържа откъсващия се нападател.

В 79-ата минута отново Безяк се разписа във вратата на ПСВ и реши крайния изход от срещата. Марселиньо пусна топката към Кайсара през краката на Хендрикс, бразилецът остави зад себе си Ола Тойвонен, след което с точен пас намери Безяк и словенецът от 7-8 метра стреля неспасяемо до дясната греда за 2:0.

"Лудогорец" няма загуба в Лига Европа в пет поредни двубоя, като спечели за втори път срещу ПСВ. "Зелените" имат актив от 13 точки на първо място в група "В" кръг преди края. В последния си двубой от групите отборът, воден от Стойчо Стоев, гостува на "Динамо" в Загреб.  

Кирил Домусчиев (собственик на "Лудогорец"): Имаме още един мач в евротурнирите до края на годината. Играем за точки и коефициент за клуба и за България. Мисията ни е да победим "Динамо" Загреб и да приберем пари от победата. Гоним 5 400 000 евро след днешния мач. Ще има нови игрища, селекция. Преговаряме с общината за изграждането на нов стадион. Ще имаме едно или максимум две класни попълнения, от типа на Мисиджан. Ако дойде много впечатляваща оферта за наш играч, а ние имаме алтернативи на този пост, ще го продадем. Реинвестираме спечелените пари и да се надяваме, че това ще доведе до нови успехи. До 1/16-финалите вече сме стигнали. Трябва да имаме и малко късмет при жребия. Зависи от съперника. Мечтата ми е да не ни се пада руски или украински отбор. Българите играем традиционно трудно с такива тимове. 

Оценката за мача на Стойчо Стоев  чуйте от звуковия файл

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна