Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Димитров: Публично-частното партньорство е възможност за икономиката

В София се провежда балкански форум за популяризиране на публично-частното партньорство като антикорупционен инструмент. На конференцията присъстват представители на всички балкански държави.

В интервю за предаването „12+3“ експертът в областта на публично-частното партньорство Валери Димитров каза, че ЕС предоставя огромни възможности в тази насока:

За съжаление, ние сме вторачени в оперативните програми, които не са основният финансов инструмент на Европейската комисия. Публично-частното партньорство може да е основоположник на това - да започне да се интегрира нова помощна линия за възстановяване на икономиката. /…/ Нормалният бизнес в момента иска друга среда, в която да работи.

Валери Димитров смята, че в страната има огромна възможност за реализиране на проекти. Според него колкото повече се върви към разкриване на корупционните практики, толкова по-добър резултат ще се получи:

Това е процес, в който обществото трябва да порасне. Може би още не сме готиви. Ние по различен начин приемаме тази отговорност. Чакаме някаква публична структура да свърши някаква работа, която всъщност е наша задача.

Цялото интервю с Валери Димитров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна