Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Украйна може да повтори съдбата на България и да се превърне в колония под политическото управление на Европейския съюз, прогнозира Комсомолская правда. Според вестника българският опит е показателен за влизането на една източноевропейска държава в общността. Специална кореспондентка на изданието описва хората като шокирани от бедност и посочва, че те даже се престрашават да се самозапалят от безизходица. При все това Комсомолская правда признава, че благоденствието за България не е свършило точно с влизането в Евросъюза.

Върховната Рада ще разгледа въпроса за оставка на правителството, посочва Комерсант. Според изданието президентът Виктор Янукович ще подкрепи решението на парламентарното мнозинство. Ако той мълчаливо склони за вот на недоверие, за оставка на кабинета може да гласуват не само колебаещите се, но и някои депутати от Партията на регионите.

"Украйна не се нуждае от нова революция" е заглавието на статия във Вашингтон пост. Изданието съпоставя сегашните протести и "Оранжевата революция" от 2004-та г. И двете са насочени към един и същи човек - президента Виктор Янукович. На страната обаче е нужен мирен политически процес, който съблюдава конституцията на страната, пише вестникът.

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна