Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След много пропуски "Литекс" все пак взе трите точки в "Овча купел"

"Литекс" победи с 2:1 като гост "Славия" в първия мач от 21-ия кръг в А група. През първата част гостите имаха повече възможности за попадение. Ваюши и Джордън на два пъти не успяха да преодолеят Георги Петков и защитата на столичани, които се справиха с головите опасности в наказателното поле. В 18-ата минута Чавдар Янков центрира от фаул и Антон Недялков задържа за фланелката в наказателното поле Фернандо да Силва и главният съдия Никола Попов отсъди дузпа. Атанас Курдов не беше уверен при удара от бялата точка и вратарят Евгени Александров изби удара му. В 33-ата минута "оранжевите" взеха аванс чрез Армандо Ваюши. Той се озова на голова позиция, Костадин Велков не успя да изчисти, а футболистът на "Литекс" с хубав удар прати топката във вратата на Георги Петков. Малко след това отново Джазула беше оставен на голова позиция, но не успя да се възползва и да реализира второ попадение във вратата на "Славия".

След почивката "белите" опитаха да достигнат до изравняване, но в 52-рата минута Галин Иванов не успя да изравни от близка дистанция. Все пак домакините вкараха гол след бърза атака, преминала през Галин Иванов и Алберт Банинг, като топката достигна до Костадин Велков, който с удар отблизо се разписа за 1:1. Това е първи гол за Велков с екипа на столичния клуб. Няколко минути след това Галин Иванов и Атанас Курдов отново останаха на отлични позиции пред вратата на "Литекс", но не можаха да донесат аванс в полза на отбора от София. Четвърт час преди края "Литекс" достигна до второ попадение. Вратарят Георги Петков изпревари Момчил Цветанов и изчисти, преди халфът да играе с топката, но тя попадна право в Страхил Попов, който с техничен прехвърлящ удар я прати в мрежата на "Славия" за втори път. До края на срещата Атанас Курдов и младият Стефан Велков не успяха да изравнят резултата на чисти позиции пред вратаря Александров.

След тази победа "Литекс" е на второ място в класирането с актив от 46 точки, а "Славия" е на деветата позиция с 23 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени