Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Русанов: Българи и румънци ще протестираме пред кабинета на Дейвид Камерън

Протест срещу дискриминационното отношение към българи и румънци във Великобритания е организиран днес от 13 часа на "Даунинг стрийт" 10 в Лондон пред кабинета на премиера Дейвид Камерън.

Българинът Емил Русанов, който живее в Лондон, заяви в интервю за предаването "Преди всички", че за първи път българи и румънци ще протестират срещу дискримационната политика на Великобритания:

Ние не протестираме срещу държавата или британския народ, а протестът ни е насочен към политиката на Дейвид Камерън и неговото правителство. /…/ Много от великобританците са наясно, че това е една политическа игра. Има и британци, които ще дойдат на протеста. Това са работодатели, които работят с българи и са изумени от това, което се пише в пресата и се говори в парламента. Като цяло има и хора, които нямат допир с българи и румънци, които вярват на представяния им образ за нас.

Обижда ни това, че ни наричат имигранти. Ние от 2007-а година сме европейски граждани. Не може да наричат европейски граждани имигранти, каза още Русанов.

Подробности чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна