Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стивън Спилбърг е най-влиятелната личност в САЩ според списание "Форбс"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стивън Спилбърг беше обявен за най-влиятелната знаменитост в класация на списание "Форбс". 67-годишният режисьор беше поставен на върха в проучване, включващо 45 параметъра. Според 47% от населението на САЩ той има най-голямо влияние. Може би способността на Спилбърг да разказва невероятни истории е едната от причините да оглави класацията, освен това за миналата година той има приходи в размер на 275 милиона долара.

На второ място в подреждането е миналогодишната първа - 59-годишната актриса и телевизионна звезда Опра Уинфри, макар и с приходи от близо 300 милиона долара годишно. Вероятно фактът, че Опра все повече се занимава с управлението на своята телевизия "Опра Уинфри Нетурк" и по-рядко застава пред камерите, я измества от първото място.

Трети е Джордж Лукас. 69-годишният режисьор почти не снима филми, след като продаде компанията си "Лукас филм". Но очакването на следващата серия от "Междузвездни войни", която най-вероятно ще се появи в кината през следващата година, и медийният шум в тази връзка, го извеждат на трето място.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени